Coliere din nailon

coliere din nailon

Colierele de nailon Elvon, cunoscute si sub numele de cravata zip, sunt elemente de prindere, specifice pentru legarea impreuna a mai multor cabluri electrice sau de telecomunicatii.
Principiul de functionare este simplu si eficient, datorat mecanismului cu clichet. Odata ce varful ascutit al colierului este introdus in deschizatura mecanismului de strangere, dupa actionarea prin tragere, colierul indeplineste functia necesara fixarii manunchiului de cabluri.
Colierele de nailon Elvon sunt disponibile intr-o gama variata, in functie de aplicatii si domeniul de utilizare.
Colierele Elvon sunt confectionate din cele mai bune materiale, rezistente la tensiuni mecanice ridicate si la actiunea razelor ultraviolete.

Standard: EN 50086-1, EN 50146
Tipuri: clasice, tip diblu, cu deschidere, cu sistem de fixare, pentru tuburi
Culori: Transparent, negru

Pentru obtinerea celor mai bune rezultate, se recomanda utilizarea sculelor special destinate strangerii colierelor; de asemenea, se pot strange manual.
Colierele clasice sunt usor de utilizat, montajul lor fiind liber sau asigurat de suporti speciali de fixare pe diverse suprafete prin sustinere cu banda autoadeziva sau, in functie de utilizare, prin suporti cu prindere prin elemente de fixare (suruburi autoforante, cuie, etc).
Colierele cu deschidere sunt reutilizabile dupa strangere, excelent destinate situatiilor in care se intervine in mod regulat asupra elementelor fixate.
Acestea sunt extrem de usor de utilizat, permitand deschiderea prin simpla apasare a butonului de eliberare al colierului. Dupa interventie, colierul se poate strange fara a suferi deteriorari.
Colierele tip diblu sunt recomandate situatiilor in care se doreste organizarea cablurilor intr-un tablou. Utilizarea acestora se face prin introducerea capului diblu al colierului in gaurile efectuate direct in contrapanou.
Colierele cu sistem propriu de fixare asigura montaje simple, fara a mai fi necesare alte elemente complexe de sustinere.

© 2014 Elvon Electric. Toate drepturile rezervate
Electromagnetica Business Park 
Str. Calea Rahovei, nr. 266-268
Bucuresti, Sector 5, ROMANIA
Tel.: +40 350.404.949
E-mail: office@elvon.ro